söndag 12 augusti 2012

Lördag / Samedi


Några av barnen och vännerna kommer för att säga hej då till "minstingen" som ska iväg ett år till Japan och då är det läge att bjuda på något riktigt svenskt. Som förrätt får det blir svenska kräftor förstås då det är augusti och kräfttider. Till dem en rulle smaksatt med kantareller och västerbottensost. Kan det bli mer svenskt?

Quelques des enfants et des amis viennent pour dire au revoir à "le petit" qui va aller au Japon pour une année. Alor c'est temps pour faire quelque chose vraiment suédoise. Pour l'entrée nous avons des écrevisses suédoises car c'est le temps pour les écrevisses. Avec eux, un rouleau aromatisé aux chanterelles et du fromage suédois. Est-ce qu'il existe quelque chose plus suédois? 



Huvudrätten blir biff Rydberg med råstekt potatis och rödbetor + vitkålssallad. 

Le plat principal est le bifteck de Rydberg avec pommes de terre crues sautées et des betteraves + une salade de chou blanc.



Efterrätten är en kladdkaka gjord på blåbär och äppelmos utan vare sig fett eller ägg men den är ändå suveränt god och krämig! Men det viktigaste är ändå samvaron och kvällen som känns som en ljum sommarkväll i själen fast vi sitter inne... 

Le dessert est un gâteau fait sur des myrtilles et de la compote de pommes sans gras ou œufs mais quand même savoureux et chrémeaux!   Mais le plus important est l'être ensemble et la soirée paraît dans l'âme comme un soirée d'été doux même si nous sommes assis à l'intérieur...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar