söndag 8 januari 2012

Lördag kväll och Soup Beau Rivage / Samedi soir et soupe Beau Rivage

Lördagkväll och några goda vänner är inbjudna.

Samedi soir et quelques bons amis étaient invitée.



Vi börjar i "salongen" med rostat bröd med foie gras och ett litet glas Sauternes. Redan i himmelriket..

Nous commençons dans la salon avec des toasts avec foie gras et un petit verre de Sauternes. Mmm..


Vi fortsätter med älgbiff i strimlor på en bädd av grönsaksstick i en senap och messmörsbaserad sås toppad med en äggula för krämigheten.

Nous continuons avec des lanière de la viande d'élan sur une couche de légumes avec une sauce basé sur moutarde et "messmör" (une spécialité sucré en Suède) et en plus un jaune cru pour donner la texture crémeuse.


Huvudrätten, soppa Beau Rivage! Som innehåller en massa godsaker som pilgrimsmusslor, ostron, grönsaker, vitt vin, saffran, musslor...

Soupe Beau Rivage, le plat principal! Des coquilles Saint-Jacques, des huitres, des légumes, du vin blanc, du safran, des moules...





Ostbrickan är ett måste! Denna gång en mängd underbara ostar från Androuet i Stockholm och Ostbutiken i Strängnäs.

Un vrai diner a toujours un plateau du fromage!


Oj, efterrätten blev en flopp. Inte alls god, en chokladmousse som blev grynig. Ovanligt med ett Allt om Mat recept, undrar just vad vi gjorde för fel?

Le dessert n'était pas bien, une mousse de chocolat qui était grumeleuse. Nous avons échoué! Pas grave, on ne peut pas être parfait toujours..

2 kommentarer:

  1. C'était délicieux!! Merci infiniment, vous êtes des vrais chefs.

    SvaraRadera
  2. Merci! Et vous êtes des vrais amis!!

    SvaraRadera