söndag 1 januari 2012

Nyårsafton / La Saint-Sylvestre 2011

Vi börjar kvällen hemma med franska ostron och rosa champagne.. Går vidare till vänner där vi fortsätter kvällen med småplock. Raclette blir huvudrätten som kanske inte direkt är Nyårsfestligt men avslutar middagen med en efterättskavalkad. Det blir chokladbrulée tillsammans med hallon och vaniljmjölk, underbara tårtor och macaron från Mälarchocolaterie, éclaire, kokoskakor...Mmmm.. Vilket bra slut!

La soirée commence avec des huitres français et champagne rosé..Nous continuons chez nous amis avec des mis-en-bouches. La raclette est le plat principal, peut-être pas un plat de fête mais nous finissons le repas avec une cavalcade de desserts; chocolat brulée avec des framboises & du lait de vanille, des gâteaux merveilleux et macarons de Mälarchocolaterie, des éclaires, des petits gâteux de noix de coco... Mmmm quelle bonne fin d'année!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar